Brinner du för hållbarhet och datadriven utveckling?

Returpack är ett innovativt företag i miljöbranschen och driver världen bästa pantsystem. Vårt huvudkontor och fabrik finns i Norrköping, men våra lösningar finns i hela Sverige. Vi är stolta över att driva ett av Sveriges starkaste varumärken, Pantamera, som står för ett hållbart, effektivt och tillgängligt pantsystem. För att möta såväl omvärldens som våra kollegors höga utvecklingstakt söker vi nu en Utvecklingsledare till området Business Intelligens och Analytics!

Om rollen

Som Utvecklingsledare BI på Returpack kommer du att ha en ledande roll där du ansvarar för utvecklingen av våra datalager och visualiseringar. Detta arbete är en nyckelfaktor för att vi ska kunna bli en datadriven organisation. Rollen innebär att du ansvarar för hela utvecklingsprocessen, från förstudie till implementering.  Du fångar behov hos verksamheten, teamleder utvecklare och utbildar medarbetare mm.

Du arbetar tätt tillsammans med verksamheten för att effektivisera uppföljning samt skapa datadrivna insikter inom såväl ekonomiska perspektiv som logistikflöden, pantmönster, produktionsdata mm som utvecklar hela pantsystemet. Förutom intern användning av BI så ingår det även att skapa Power BI rapporter för extern publicering av vår statistik.

Vi arbetar med de senaste teknikerna och vår BI-miljö är molnbaserad.  Vår ambition är att nyttja nya tekniker och komplettera BI med modeller inom machine learning och AI.

Huvudsakliga uppgifter

  • Ansvar för Returpacks BI-lösningar, både nyutveckling och förvaltning
  • Ansvar för prioritering och planering avseende utveckling av lösningar
  • Driva och deltaga i utvecklingsprocessens alla faser med såväl förstudie, analys, design, verifiering och implementering
  • Skapa visualiseringar i Microsoft Power BI
  • Utbilda medarbetare inom Power BI
  • Dokumentera och utveckla informations- och datamodellering för datalager
  • Arbeta fram effektiva processer och sträva efter automatiserade och digitaliserade flöden
  • Ta fram och underhålla dokumentation för att underlätta förvaltning och användning av datalagret
  • Bedriva omvärldsbevakning inom området

Om dig

Vi söker dig som har en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller motsvarande utbildningsnivå och flera års erfarenhet av BI i en liknande roll. Du har goda kunskaper inom Microsoft Power BI och kunskap om hur data ska visualiseras för att kunna tolkas på bästa sätt. Det är meriterande om du känner till Microsofts molnplattform Azure (Data Factory, Data Lake, Azure SQL, Synapse Analytics), datalager, SSAS och SSIS.

Som person är du engagerad, drivande och prestigelös. Du har god förmåga att arbeta självständigt, vilket innebär att du driver egna arbetsuppgifter, prioriterar och tar ansvar för ditt arbete. Vi fäster stor vikt vid att du gillar att samarbeta då all utveckling sker tillsammans med verksamheten och i team med utvecklare och andra utvecklingsledare. Du är analytisk, noggrann och pedagogisk samt har lätt för att sätta dig in i verksamhetsfrågor. Du brinner för BI och är nyfiken på nya tekniker och vill ständigt utvecklas inom BI/Data Analytics/Data science.

Om oss

Vissa känner oss som Returpack, andra som Pantamera. Och alla har lika rätt. Varumärket Pantamera drivs av Returpack AB. Vi är ett privatägt företag, där våra ägare är branschorganisationerna Sveriges Bryggerier, Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelshandlarna.  

Vi driver idag det enda godkända retursystemet för dryckesförpackningar med pant. Sedan starten 1984 har vi tillsammans med andra aktörer i värdekedjan ständigt utvecklat pantsystemet. Vi ser stora möjligheter att fortsätta utveckla pantsystemet till att bli än mer hållbart och vi har också med hjälp av livscykelanalyser verifierat pantsystemets positiva bidrag till miljön. Årligen ser vi till att över 2,4 miljarder burkar och flaskor pantas och återvinns. Med en omsättning på drygt 3 miljarder är Returpack ett av de större företagen i Norrköping och i Östergötland.

Välkommen till oss!

Intresserad av att få veta mer?

Då ska du kontakta Mia Neander på EISS Rekrytering & Search. Jag svarar gärna på frågor och berättar hur du skulle komma till din rätt på Returpack. Du kan nå mig på tel: 0702-439056 eller via mail: mia.neander@eissrekrytering.se. 

Vi ber dig söka tjänsten via vår hemsida www.eissrekrytering.se. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Sista ansökningsdag är den 25 september 2022, startdatum för anställning enligt överenskommelse. 

Logga
EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom vår kompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill vi lyfta rekrytering till en ny nivå. Vårt mål är att etablera oss som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och vår vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/117
Kontakt
  • Mia Neander, 0702439056
Publicerat 2022-08-23
Sista ansökningsdag 2022-09-25

Tilbake til ledige stillinger