Välkommen till en modern samhällsutvecklare!

Vill du vara med och ta ett ledande ekonomiskt ansvar för Finspångs Tekniska? Vill du arbeta med utveckling och bidra till ett utökat kommersiellt fokus och effektivitet i ett Energi- och miljöteknikbolag? Nu söker vi en Ekonomi- och Administrativ Chef till vår verksamhet i Finspång!

Om rollen

I rollen som Ekonomi- och Administrativ Chef på Finspångs Tekniska har du ett övergripande ansvar för företagets ekonomifunktion. Du leder vår avdelning Ekonomi & Administration innehållande redovisning, reskontra, administration & inköp och säkerställer att dessa fungerar optimalt. I nära samarbete med VD arbetar du med att utveckla företaget och dess resultat, ansvarar för företagets budget samt agerar strategiskt stöd till VD. Vidare stöttar du verksamhetscheferna i sitt budgetarbete och med att skapa förutsättningar för uppföljning. Du driver projekt för effektivisering och ökad lönsamhet i bolaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för ekonomiska uppföljningen för våra verksamhetsområden
  • Agera controllerfunktion för att kunna förutse utfall och proaktivt arbeta för bättre utfall
  • Stödja avdelningarna med ekonomisk planering, budget, prognoser, analyser och uppföljning
  • Rapportera och löpande informera om ekonomiska utvecklingen inom företaget
  • Vara samordnande för styrelsemöten samt ansvara för den ekonomiska rapporteringen
  • Ansvara för årsredovisningen
  • Delta i framtagning av affärsplaner
  • Direkt personalansvar för fyra medarbetare inom avdelningen Ekonomi & Administration

Om dig

Du har en akademisk examen i ekonomi och minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomi samt erfarenhet som ledare/chef. Har du dessutom erfarenhet från processindustri eller energi i privat sektor är det mycket meriterande. Vidare ser vi erfarenhet av förändringsarbete, arbete med analys av ekonomiska utfall som meriterande. Mycket goda kunskaper i MS Office, Svenska i tal och skrift samt körkort B är ett krav.

Som person är du ansvarsfull och strukturerad med en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är initiativtagande, utvecklingsinriktad och prioriterar affärsnytta men med förståelse för att verksamheten delvis levererar samhällsnytta med självkostnadsprincipen som grund. Du är transparant, analytisk och noggrann som person och har ambitionen att leverera rätt kvalité i tid. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om Finspångs Tekniska

Vi utvecklar och levererar samhällsnytta till alla medborgare i Finspångs Kommun inom områdena Avfall & återvinning, Fjärrvärme, Vatten & avlopp, Gator & utemiljö samt Energitjänster. Vår vision är att skapa ett hållbart och attraktivt samhälle – för generationer framåt! Finspångs Tekniska är ett miljötekniskt bolag med 70 anställda och nära ett trettiotal anknutna underleverantörer. Omsättningen är ca 200 MSEK per år. Företaget är lönsamt och stabilt, med en kommunal ägare som tar långsiktigt hållbart ansvar.

Låter det intressant?

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta Rekryteringskonsult Mia Neander på EISS Rekrytering & Search. Jag svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Finspångs Tekniska. Du kan nå mig på 0702-43 90 56 eller mia.neander@eissrekrytering.se. 

Vi kan inte ta emot ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Vi genomför löpande urval och tillsättning sker enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 16 oktober 2022. Varmt välkommen med din ansökan!

Logga

EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom vår kompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill vi lyfta rekrytering till en ny nivå. Vårt mål är att etablera oss som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och vår vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/178
Kontakt
  • Mia Neander, 0702439056
Publicerat 2022-09-19
Sista ansökningsdag 2022-10-16

Tillbaka till lediga jobb