Vill du arbeta i ett företag med produkter i teknikens absoluta framkant?

Microtec är en internationell koncern med kontor i Finland, Sverige, Italien och USA. Med sitt svenska kontor i Linköping erbjuder Microtec sina kunder högkvalitativa skannerlösningar för den moderna träindustrin runt om i världen. Nu söker vi en ambitiös IT-tekniker som vill vara en del av Microtecs framgångsrika team!

Dina arbetsuppgifter

Microtec har en IT-avdelning på koncernnivå i Italien. IT-avdelningen utvecklar och underhåller alla IT-relaterade funktioner och system som affärssystem och relaterade system (ERP, CRM, PDM, m.m), klient-serverlösningar, IT-Servicedesk, konfiguration av industridatorer, datornätverk och IT-säkerhet. I rollen som IT tekniker hos oss kommer du att ingå i det italienska IT-teamet, men arbeta från vårt lokala kontor i Sverige. Som medlem i det globala teamet deltar du i utveckling av IT-relaterade funktioner för hela koncernen och ansvarar för implementering på vårt lokalkontor i Linköping.

Arbetet omfattar därför ett brett spektrum av arbetsuppgifter, som till exempel:

 • Ha en kontinuerlig kontakt med det globala IT-teamet och ta aktiv del i förbättring och utveckling av nuvarande och framtida IT-system och lösningar.
 • Vara lokalt ansvarig för alla IT-relaterade ämnen.
 • Förstå och arbeta med våra nuvarande affärssystem samt stötta när vi introducerar nya i Linköping. Arbetet omfattar konfigurationer och gränssnitt mellan olika mjukvarulösningar samt intern support till användarna.
 • Konfigurera, testa och felsöka våra industridatorer i skannrarna.
 • Stödja vår IT-Servicedesk (internt) med IT-relaterade frågor.
 • Stödja vår helpdesk (extern) med IT-relaterade frågor som andra nivå.
 • Ansvara för IT-säkerhet på lokal nivå.
 • Stödja vår lokala FoU-avdelning med IT-relaterade frågor.

Som IT-tekniker kommer du att ingå i ett innovativt företag som erbjuder möjlighet att utföra en mängd olika uppgifter. I din roll kommer du att arbeta i ett dynamiskt team av experter och delta i olika projekt och aktiviteter.

Din profil

Vi söker dig som är dedikerad till IT-relaterade uppgifter i bred (360°) mening. Du kan vara erfaren inom en mängd olika IT-relaterade områden med ambition att växa mer eller ha en djupare IT-utbildning med stor ambition att utvecklas som IT-tekniker inom Microtec-gruppen.

Vi tror att du:

 • har en teknisk bakgrund inom IT-området eller goda IT-kunskaper.
 • har kunskap om nätverk, Windows operativsystem (klient/server), Microsoft serverprodukter, Microsoft 365, PC-hårdvara.
 • har förståelse för allmänna affärsprocesser.
 • kan kommunicera fritt på engelska, både muntligt och skriftligt.
 • har ett självständigt arbetssätt, proaktiv attityd och en vilja att lära
 • är villiga att resa i tjänsten.
 • körkort B är meriterande.

Vad kan vi erbjuda?

Vår arbetsplats är vänlig med en stark gemenskap, och du kommer att ha en stor mängd flexibilitet och förtroende samtidigt som du arbetar mot dina mål. Vi uppmuntrar ihärdighet och kreativa idéer och du kommer att arbeta i en internationell koncern med stor kompetens inom teknik och IT. Ditt jobb som IT-tekniker hos oss på Microtec kommer att kräva support och utbildning och vi är villiga att hjälpa dig med detta kontinuerligt genom lokal utbildning, kurser och samarbete med det italienska IT-teamet på plats i Italien efter behov. Den primära arbetsplatsen är på vårt kontor i Linköping, men arbetet kan innebära resor i första hand till vårt kontor i Italien.

Låter tjänsten som en spännande utmaning för just dig?

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta oss på EISS Rekrytering & Search. Vi svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt hos Microtec. Kontakta rekryteringskonsult Lajla Dzebic via mail på lajla.dzebic@eissrekrytering.se eller via telefon 070-266 07 86.

Vi genomför löpande urval och tillsättning sker enligt överenskommelse. Vi ber dig söka tjänsten via vår hemsida www.eissrekrytering.se. Vi kan tyvärr inte ta emot
ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Sista ansökningsdag är den 25 december 2022.

Logga
EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom vår kompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill vi lyfta rekrytering till en ny nivå. Vårt mål är att etablera oss som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och vår vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se

Anställningsform Tillsvidare anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/188
Kontakt
 • Lajla Dzebic, 0702660786
Publicerat 2022-10-20
Sista ansökningsdag 2022-12-25
Logga in och sök jobbet

Takaisin avoimiin työpaikkoihin